top of page
Ara

Rıza Çalımbay'dan Galibiyet Yorumu | Taraftara Çağrı...

Spor Toto Süper Lig'in 30. haftasında Sivasspor, sahasında konuk ettiği Trabzonspor'u 4-1 mağlup etti. Sivasspor teknik direktörü Rıza Çalımbay, maçın ardından açıklamalarda bulundu.


Sivasspor teknik direktörü Rıza Çalımbay trabzonspor maçı sonu açıklama

Sivasspor teknik direktörü Rıza Çalımbay, 4-1'lik Trabzonspor galibiyetini değerlendirdi.


Çalımbay, ''Bizim için çok önemli bir maçtı. Kendi sahamızda mutlaka puan veya puanlar almamız gerekiyordu. Takım olarak da iyi hazırlandık. Zamanımız yoktu, 2 gün hazırlık yaptık ama kafa olarak gayet iyiydik. Onu da sahaya yansıtmamız gerekiyordu. Maça iyi başladık ve iyi oynarken gol yedik. Ama sonra toparladık ve golleri bulduk. Maçın başından sonuna kadar kazanmak için her şeyi yaptık. Tabi Trabzonspor'un 10 kişi kalması bizim için avantaj oldu. 10 kişiye karşı nasıl oynamak gerekiyorsa öyle oynadık. Oyun disiplinimizi bozmadık ve ihtiyacımız olan puanı aldık'' diye konuştu.


Deneyimli teknik adam, sözlerini şu ifadelerle sürdürdü:


''Artık tabi önümüzdeki maçlara bakacağız. Zor maçlarımız var. Ligde ve kupada maçlarımız var. Fenerbahçe ile üst üste 3 maç oynayacağız. Bizim ligde iyi bir duruma gelip rahatlıkla Türkiye Kupası'nda yolumuza devam etmek istiyoruz. Kupada final oynamak istiyoruz. Onu da yapacak güçte bir takımız. Ben takımımla gurur duyuyorum. Çünkü 3 senedir Avrupa’ya giden bir Anadolu takımı yok. Çok güzel şeyler yaptık. Türkiye Kupası'nı kazandık. Hem taraftarımıza hem de kulübümüze kazançlar yaptık. Benim üzüldüğüm, Trabzonspor’la oynuyoruz, geçen senenin şampiyonu. Ama çok az bir seyirciye oynuyoruz. Bu bizi çok üzüyor. Böyle maçlarda taraftarın bizimle olması gerekiyor. Çünkü biz başarılı olduysak onların da payı büyük. Bugünkü maça baktığımızda çok az bir taraftar geldi. Bu takım çok şeyi hak ediyor. Takıma saygı duymak, sonuna kadar desteklemek gerekiyor gerekiyor. İyiyken herkes destekler ama böyle zor günlerde taraftara ihtiyacımız oluyor. Taraftar maç kazandırabilir. Daha büyük bir taraftar kitlesi bekliyorduk. Bundan sonraki maçlarımız çok önemli. Tribünleri doldurmak lazım''

İlgili Yazılar

Comments


bottom of page