top of page
Ara

Rıza Çalımbay: ''Tek Hedefimiz Galibiyetti''

Spor Toto Süper Lig'in 20. haftasında Sivasspor, deplasmanda Gaziantep FK'yı 2-1 mağlup ederek ikinci devreye 3 puan sevinciyle baladı. Sivasspor Teknik Direktörü Rıza Çalımbay, karşılaşmanın ardından açıklamalarda bulundu.


Sivasspor transfer rıza çalımbay

Sivasspor Teknik Direktörü Rıza Çalımbay, 2-1'lik Gaziantep FK galibiyetini değerlendirdi.


Çalımbay, ligde 3 puana çok ihtiyacı olduğunu ifade ederek, " 3 puana çok ihtiyacımız vardı. Avrupa, lig ve kupayı aynı anda oynamak zor oluyor. Avrupa ve kupada iyi gidiyorduk ama bu süreçte bayağı bir sıkıntı yaşadık. İki günde bir maç oynadık. Bundan dolayı ligde istediğimizi alamadık. Ligin ikinci yarısına başlarken buradaki tek hedefimiz galibiyetti. Başka bir düşüncemiz yoktu. Oyunun başından sonuna kadar da gayet iyi oynadık. Maç içerisinde yakaladığımız pozisyonları atabilseydik daha rahat bir galibiyet olacaktı. İkinci yarının sonlarına doğru Gaziantep takımı büyük bir baskı kurdu üzerimizde. Oyuncu değişikleriyle o baskıyı savuşturarak iyi bir galibiyet aldık. Deplasmanda alınan bu 3 puan bizim için çok önemli. Bu puanları ilerisi için de çok çok önemli. Eksiklerimize rağmen takımımızdan memnunuz, Gerekli takviyeleri yaptıktan sonra da daha iyi bir takım olacağız" ifadelerini kullandı.


Takımın başarılı oyuncularından Uğur Çiftçi'nin, Galatasaray'a transferi ile ilgili de konuşan Rıza Çalımbay, "Şu anda biz sol bek almadan Uğur'u vermeyeceğiz. İşin gerçeği bu. Tabiki bu yönetimin kararı ama mutlaka bir sol bek alındığı takdirde o zaman Uğur'un önü belki açılabilir ama şu anda sol bek almadan bunun olma şansı yok" dedi.


Gaziantep tribünlerinin Teknik Direktör Erol Bulut'a yönelik tepkileriyle ilgili de konuşan Çalımbay, "Her zaman takım iyi gitmeyebilir veya istenilen şeyler olmayabilir. Bence teknik direktörlere böyle davranılmaması gerekiyor. Anlaşmalar da ayrıklar da iyi şekilde olmalı. Bunlar iyi şeyler değil. Erol hoca benim milli takımdan da öğrencimdi. Kendisini de çok severim ama ayrılık olacaksa da iyi bir şekilde olmalı. Hiçbir antrenör takımı kötü olsun diye sahaya çıkarmaz. Sahaya çıktığınızda bazı şeyler sizin elinizde değil. Bu işte iyi günler de var kötü günler de var. Her şeyi teknik direktörlere yüklememek gerekiyor" şeklinde konuştu.

Comentarios


bottom of page