top of page
Ara

Samsun'dan Rekor Şampiyonluk!

Samsunspor, TFF 1. Lig'de 2022/23 sezonunun tamamlanmasına henüz 6 hafta kala şampiyonluğu garantiledi. Oldukça başarılı bir sezonu geride bırakan Karadeniz temsilcisi, Türkiye profesyonel liglerinin tarih olarak en erken şampiyonluğunu ilan eden kulüp oldu.


samsunspor şampiyon oldu 2023

Samsunspor, Başkan Yüksel Yıldırım ve Hüseyin Eroğlu yönetiminde 11 yıl aradan sonra Süper Lig'e geri döndü. Ligin bitimine 6 hafta kala meşaleleri yakan kırmızı beyazlı ekip, Türkiye profesyonel liglerinin tarih olarak en erken şampiyonluğunu ilan eden kulüp oldu.


Son derece başarılı bir sezonu geride bırakan Samsunspor, sezon boyunca en yakın rakibi Eyüpspor ile kıran kırana bir mücadele yaşadı. Zirvenin sık sık el değiştirdiği ligde, 26. haftada gelen Bandırmaspor galibiyetiyle birlikte kırmızı beyazlılar liderlik koltuğunu bir daha rakibe teslim etmedi. Son olarak Eyüpspor'un, ligin 32. haftasında Gençlerbirliği'ne 2-0 mağlup olması ile Karadeniz ekibinin şampiyonluğu resmileşti ve camiada kutlamalar başladı.


Sezona Bayram Bektaş ile başlayan Samsunspor, 25 Eylül'de göreve yıllarca Altınordu ile başarılı işlere imza atan Hüseyin Eroğlu'nun getirildiğini açıklamıştı. Eroğlu ile çıkışa geçen Samsun, 50 yaşındaki çalıştırıcı ile sahasında hiç mağlubiyet yüzü görmedi.


2023 yılını iç ve dış sahada namağlup geçiren takımın 7 maçlık galibiyet serisi, ligin 31. haftasında gelen 1-0'lık Göztepe yenilgisi ile son bulmuştu.


Samsunspor kadrosunda bulunan 19 futbolcu, kırmızı beyazlı formayla kariyerinde ilk kez şampiyonluk sevinci yaşarken, 13 oyuncu daha önce bu sevinci tattı.

Comments


bottom of page