top of page
Ara

Serie A'dan Düşen ve Lige Yükselen Takımlar Belli Oldu | ÖZETLER

İtalya'da Play-Out ve Play-Off maçları tamamlandı. Serie A'dan düşen ve lige yükselen takımlar belli oldu.


serie a küme düşme  serie a çıktı  caliari hellas verona

Serie A ve Serie B'de oynanan Play-Out ve Play-Off maçlarıyla 2022-2023 sezonu tamamlandı.


Serie A'da normal sezonu 31'er puanla 17. ve 18. sırada yer alan Spezia ile Hellas Verona ligden düşecek son takımı belirlemek için play-out müsabakasında karşı karşıya geldi.

Mapei Stadı'nda oynanan müsabakada Hellas Verona, rakibi Spezia'yı 3-1 yenerek Serie A'da kalmayı başardı. Spezia, 3 sezondur mücadele ettiği Serie A'ya bu maçla veda ederek, Sampdoria ve Cremonese'den sonra küme düşen 3. takım oldu.



Cagliari Serie A'da

Serie B'den Serie A'ya yükselecek üçüncü ve son takımı belirleyecek çift maçlı eleme usulüne göre yapılan play-off finali, Cagliari ile Bari arasında oynandı. 1-1'lik eşitlikle biten ilk maçın rövanşında Cagliari, deplasmanda Bari'yi 1-0 yenerek, bu sezon Serie A'ya yükselmeye hak kazanan üçüncü ve son takım oldu.

1 yıl aradan sonra Frosinone ve Genoa ile birlikte Serie A'ya dönen Cagliari'de teknik direktör Ranieri'nin başarısı da göze çarptı.


Daha önce Cagliari ile Serie A'ya çıkma sevinci yaşayan ve sezon ortasında takımın başına geçen Ranieri, 32 yıl aradan sonra tekrar Cagliari'nin Serie A'ya yükselmesini sağladı.


Comments


bottom of page