top of page
Ara

SİİRT İL ÖZEL İDARESPOR

Siirt İl Özel İdarespor, 2013 yılında kurulan, Siirt merkezli futbol kulübüdür. Sarı mavili ekip, iç saha karşılaşmalarını 5.650 kapasiteli Siirt Atatürk Stadı’nda oynamaktadır.


Kuruluşundan, 2017 yılına dek yerel amatör ligde mücadele eden takım, 2016-17 sezonunda Siirt 1. Amatör Lig'de Şampiyon olarak BAL'a yükselmek için Kurtalanspor ile baraj maçı oynamış ve bu maçı 3-1 kazanarak BAL'a yükselmiştir. Yeni lig ile birlikte Siirt Botangücü olan adını Siirt İl Özel İdarespor olarak değiştirmiştir.


2017-18 sezonunda, BAL Ligi 1. Grup’ta yer alan Siirt Ekibi, adapte olmakta güçlük çekmeyerek ligi 4. sırada tamamlamayı başarmıştır.


Bir sonraki sezonda dereceyi yükselterek bu kez 3. sıraya yerleşen takım, ayrıca Türkiye Kupası’nda, 3. turu görmüş; bu turda, 1. Lig ekiplerinden Afjet Afyonspor’a 2-1 mağlup olarak kupa macerasına veda etmek zorunda kalmıştır.


2019-20 sezonunda ise pandemi nedeniyle son haftaları oynanmayan ligde 53 puan toplayarak, liderden yalnızca 1 puan farkla 2. sırayı alan takım, TFF’nin kararıyla 3. Lig’e dahil edilmiştir. Sarı mavililer de bu fırsattan yararlanarak 3. Lig’e terfi etmiştir.


3. Lig'deki ilk sezonunu 39 puan ile 12. sırada tamamlayan Siirt İl Özel İdarespor, ertesi sezon 41 puan ile 14. sıraya yerleşmiştir.


İLGİNİZİ ÇEKECEK BENZER İÇERİKLER

-

İlgili Yazılar

Comments


bottom of page