top of page
Ara

Stefan Kuntz: ''Biz Bir Tohum Ektik''

A Milli Futbol Takımımız, EURO 2024 Elemeleri D Grubu 4. maçında karşılaştığı Galler’i Umut Nayir ve Arda Güler’in golleriyle 2-0 mağlup etti. Üst üste ikinci galibiyeti alan Milliler, maç fazlası ile liderlik koltuğunda yerini korudu.


Stefan Kuntz

A Milli Futbol Takımı Teknik Direktörü Stefan Kuntz, 2-0'lık Galler galibiyetini değerlendirdi.


Kuntz: ''Taraftar inanılmaz şekilde oyunla bütünleşti. Oyuncularımızın ikinci devre özellikle çok sakin oynamaları gerekiyordu. Taraftar da bu konuda özellikle destek oldu. Bu da bize inanılmaz ekstra bir güç verdi. O nedenle tüm taraftarlara çok teşekkür ediyorum.'' diye konuştu.


Grubun değerlendirmesinde bulunan Kuntz, ''Şu an gruptaki durumumuz mütevazı olmamızı gerektiriyor. Şu anda hiçbir şey elde etmedik, çalışmayı devamlı sürdürmemiz gerekiyor.'' ifadelerini kullandı.


Kuntz, karşılaşmada, Ay-Yıldızlı forma ile ilk golünü bularak galibiyete katkıda bulunan Arda hakkında ise ''Maçta, rakibin 1 kişi eksik kalması Arda gibi bir oyuncuyu sahaya sürdüğümüzde ona imkanlar sağladı. Golü de çok güzel attı, iyi bir oyun oynadığını düşünüyorum.'' dedi.


Alman teknik adam, takımdaki geleceği hakkında şu ifadeleri kullandı:


''Öncelikle benden yana herhangi bir görüşme gerektiğini düşünmüyorum. Sonuçta, Haziran ayına kadar kontratım var. Ben işime devam ediyorum. Hep bahsettiğimiz bir konu var, gelişim. Biz bir tohum ettik. Onun karşılığını dönem dönem alıyoruz. Mesela, Letonya’ya karşı zor bir süreçten geçtiğimiz halde bu ektiklerimiz o duruma dayanabildi. Bugün eksiklerimiz vardı aslında. Ona rağmen oyunumuzu sahaya daha iyi yansıttık. Takım ruhunu fazlasıyla gösterdik. Bizim elde etmeye çalıştığımız gelişmeler bunlar''

İlgili Yazılar

Comments


bottom of page