top of page
Ara

Süper Lig Takımları Dünya Kupası'ndan Ne Kadar Kazandı?

2022 Dünya Kupası'nda çeyrek final heyecanı yaşanırken turnuvaya oyuncu gönderen Süper Lig ekiplerinin kazancı da ortaya çıktı. FIFA'nın, kulüplere ödenen ücretlerin bir futbolcunun son iki sezonda forma giydiği ekiplere bölüneceğini belirtti.


dünya kupası süper lig

Süper Lig temsilcileri, Beşiktaş, Galatasaray ve Fenerbahçe'nin şu ana kadar Dünya Kupası'ndan ne kadar kazandığı ortaya çıktı.


Ücretlerin son iki sezonda oynanan kulüplere bölüneceği sistemde, kadrosunda yer alan 4 oyuncuyu Dünya Kupası'na gönderen Beşiktaş, eski oyuncuları Vida, Larin ve Batshuayi'den de pay alacak. Siyah beyazlı ekip ayrıca, Hırvatistan, Hollanda ve Fas'ın gruplardan çıkmasıyla şu ana kadar 600 bin dolar'ı kasasına koydu.


Beşiktaş'tan hemen sonra ise Galatasaray en yüksek payı alan bir diğer kulüp oldu. Turnuvaya 5 oyuncu gönderen sarı-kırmızılıların kazancı 428 bin dolar. Sarı kırmızılı ekibin turnuvaya gönderdiği 5 isim ise, Fernando Muslera, Lucas Torreira, Dries Mertens, Seferovic ve Victor Nelsson.


Fenerbahçe ise Michy Batshuayi, Enner Valencia ve eski oyuncusu Kim Min Jae'den dolayı toplamda 219.6 bin doları almayı hak etti.


Süper Lig kulüplerinin Dünya Kupası'ndan elde ettiği gelirler:


Beşiktaş: 600 bin dolar

Galatasaray: 427.9 bin dolar

Fenerbahçe: 219.6 bin dolar

Kayserispor: 200 bin dolar

Trabzonspor: 175 bin dolar

Alanyaspor: 150 bin dolar

Hataysor: 120 bin dolar

Antalyaspor: 70 bin dolar

Konyaspor. 39.6 bin dolar

Comments


bottom of page