top of page
Ara

Türkiye Kupası'nda Finalin Adı Belli Oldu!

Ziraat Türkiye Kupası'nda yarı final karşılaşmalarının sona ermesinin ardından finale yükselen ekipler oldu. Türkiye Kupası final mücadelesinde Beşiktaş ile Trabzonspor karşı karşıya gelecek.


beşiktaş trabzonspor türkiye kupası finali

Türkiye Kupası'nda yarı final karşılaşmaları Beşiktaş - Ankaragücü ve Trabzonspor - Fatih Karagümrük karşılaşmaları ile sona erdi.


Ankaragücü ile deplasmandan golsüz eşitlik ile ayrılan Beşiktaş, rakibini sahasında 1-0 mağlup ederek finale adını yazdıran ilk ekip oldu.


Fatih Karagümrük'ü kendi sahasında 3-2'lik skorla geçen, deplasmanda ise 4-0'lık bir galibiyet elde eden Trabzonspor ise finale yükselen ikinci isim.


Final karşılaşması 23 Mayıs'ta oynanacak.


Beşiktaş'ın final yolculuğu


Ziraat Türkiye Kupası'na 5. turdan dahil olan Beşiktaş, bu turda karşılaştığı Eyüpspor'u

4-0 mağlup ederen adını son 16 turuna yazdırdı.


Son 16 turunda Antalyaspor ile karşılaşan siyah beyazlı ekip, deplasmandan 2-1'lik üstünlükle ayrılarak çeyrek finale yükseldi.


Çeyrek finalde Beşiktaş, kendi sahasında konuk ettiği Konyaspor engelini de 2-0 geçti ve yarı finalde Ankaragücü'nün rakibi oldu.


Eryaman Stadyumu'nda oynanan yarı final ilk maçında gol sesi çıkmazken, ikinci maçta Beşiktaş, Ankaragücü'nü Muçi'nin golü ile 1-0 mağlup ederek finale terfi etti.


Trabzonspor finale nasıl yükseldi?


Türkiye Kupası'na 4. tur ile birlikte adım atan Trabzonspor, ilk olarak Çorum FK'yı 3-1 mağlup ederek tur atladı.


Bordo mavili ekip, 5. turda bir diğer TFF 1. Lig ekibi Manisa FK'yı ise 3-1'lik skorla mağlup ederek son 16 turuna yükseldi.


Son 16 turunda Gençlerbirliği deplasmanına konuk olan Trabzonspor, normal süresi 1-1 biten maçın uzatma bölümünde bulduğu gol ile adını çeyrek finale yazdırdı.


Çeyrek finalde Başakşehir engelini de 1-0 ile aşan bordo mavililer, yarı finalde Fatih Karagümrük'ün rakibi oldu.


Fatih Karagümrük'ü kendi sahasında 3-2'lik skorla geçen, deplasmanda ise 4-0'lık net bir galibiyet elde eden Trabzonspor böylelikle finale kalan ikinci ekip oldu.

Commentaires


bottom of page