top of page
Ara

TFF 1. Lig'de 30. Hafta Değerlendirmesi

TFF 1. Lig'de 30. hafta karşılaşmaları, haftanın öne çıkanları, önemli gelişmeler...



TFF 1. Lig'de 30. hafta geride kaldı. İşte haftanın değerlendirmesi...


Samsunspor Seriyi 20 Maça Çıkardı


Lider Samsunspor, ligin 30. haftasında, sahasında karşılaştığı Pendikspor'u 4-2 mağlup etti. Alim Öztürk'ün maçın 5. dakikasında kırmızı kart görmesi üzerine karşılaşmanın neredeyse tamamında 10 kişi mücadele eden kırmızı beyazlılar, yenilmezlik serisini 20, galibiyet serisini ise 7 maça çıkardı. En yakın rakibi Eyüpspor'un 3 hafta üst üste yaptığı puan kayıplarının ardından aradaki fark 9'a çıktı. Böylelikle Samsun temsilcisi rahat bir nefes aldı. Karşılaşmayı Başkan Yüksel Yıldırım ile stattan takip eden Hırvatistan Futbol Federasyonu Başkanı Davor Suker, maçın ardından yaptığı açıklamada, Samsunspor taraftarından çok etkilendiğini belirtirken, takıma şimdiden Süper Lig'de başarılar diledi. Play-Off yarışında yara alan Pendikspor'un ise 6 maçlık yenilmezlik serisi Samsun deplasmanında son buldu.


Gençlerbirliği Ateş Hattında


Ligin 30. haftasında Manisa FK deplasmanına konuk olan Gençlerbirliği buradan da eli boş döndü. Karşılaşmada 31. dakikada öne geçen kırmızı siyahlı ekip, Manisa cephesinde 47 ve 80. dakikalarda gelen golleri engel olamayarak sahadan puansız ayrıldı. Geçen hafta Adanaspor'dan alınan hükmen galibiyet haricinde 3 puan hasreti 5 maça çıkan Gençlerbirliği ateş hattından kurtulamıyor. Play-Off yolunda iddiasını sürdüren Manisa ekibi ise alınan istikrarsız sonuçlar ile henüz ilk 7 arasına girmiş durumda değil. Haftayı bay geçen ve Manisa FK ile 55 puanı paylaşan Bodrumspor, 7. sırada bulunurken, siyah beyazlı ekip, averaj farkı ile 8. sırada yer alıyor.



Keçiörengücü Fırsat Tepti


Ligin 30. haftasında sahasında Tuzlaspor ile karşılaşan Ankara Keçiörengücü, rakibine 3 puanı adeta hediye etti. Tuzlaspor karşılaşmanın hemen 3. dakikasında Mata ile 1-0 öne geçti. Başkent ekibi ise kazandığı iki penaltıdan 48. dakikada Bekir Karadeniz ve 53. dakikada Dembele ile yararlanamadı ve sahadan puansız ayrıldı. Galibiyet hasreti 3 maça (2M 1B) çıkan Keçiörengücü, haftayı play off hattında, 46 puan ile 6. sırada tamamladı ve Pendikspor'un puan kaybı yaptığı haftadan yararlanamadı. Tuzlaspor ise Erzurumspor FK deplasmanından bu yana ilk deplasman galibiyetini alarak haftayı 31 puan ile 13. sırada tamamladı.


Çaykur Rizespor Seriyi Bozdu


Ligin 30. haftasında sahasında Bandırmaspor ile 0-0 berabere kalan Çaykur Rizespor'da, 5 maçlık galibiyet serisi son buldu. Olası bir galibiyette ikinci sıraya yükselecek olan Rize temsilcisi aynı zamanda, yakın rakipleri Eyüpspor ve Sakaryaspor'un puan kayıplarından faydalanamadı. Hükmen galip geldiği Adanaspor ve Yeni Malatyaspor müsabakaları dışında puan sevinci yaşayamayan Bandırmaspor ise 6 maçlık yenilgi serisine son verdi. Çaykur Rizespor haftayı 53 puan ile 3. sırada tamamlarken, Bandırmaspor ise 41 puan ile 11. sırada yer aldı.


Altay Nefes Aldı


Sahasında iddialı rakibi Sakaryaspor'u 3-1 mağlup eden Altay, üst üste ikinci galibiyetini alarak rahatladı. Karşılaşmanın 23. dakikasında Isaac Donkor'un kırmızı kart görmesi ile mücadeleye 10 kişi devam eden Sakaryaspor, haftayı puansız kapattı. Tatangalar ayrıca İzmir deplasmanında, 4 maçlık galibiyet serisine de son vermiş oldu. Şampiyonluk yarışının en büyük adaylarından sayılan yeşil siyahlı ekip, üst sıralardaki rakipleri Eyüpspor ve Çaykur Rizespor'un puan kayıplarından yararlanamadı.



Eyüpspor Düşüşte


Zirve yarışının iddialı ekiplerinden Eyüpspor, sahasında Erzurumspor FK ile 1-1 beraberlik yakaladı. Lider Samsunspor ile puan farkını 9'a çıkaran eflatun sarılı ekip, 3 maçtır (2M 1B) galibiyet elde edemiyor. Alt sıralardan uzaklaşmak isteyen Erzurum temsilcisi ise zorlu Eyüpspor deplasmanında kritik 1 puan elde etti.

Comments


bottom of page