top of page
Ara

Spor Toto 1. Lig'de Play-Off Heyecanı!

Spor Toto 1. Lig'de 2022-23 sezonu, 21 Mayıs'ta oynanan 38. haftaları karşılaşmalarının ardından sona erdi. Samsunspor ve Çaykur Rizespor doğrudan Süper Lig'e yükselirken, 5 takımda Play-Off heyecanı başladı. İşte bu sezon değişen Play-Off sistemi ve maçların tarihleri...


Spor Toto 1. Lig'de Play-Off

Spor Toto 1. Lig'de, normal sezonun tamamlanmasının ardından 78 puanlı Samsunspor ile 68 puanlı Çaykur Rizespor, doğrudan Süper Lig'e yükselmeyi başardı. Yeni Malatyaspor ve Adanaspor yarışmacı hakları korunarak ligden çekilirken, Denizlispor ile Altınordu lige veda eden ekipler oldu.


67 puanlı Pendikspor lig 3'üncüsü olurken, 62'şer puanlı Bodrumspor, Sakaryaspor, Eyüpspor ve Göztepe ise 4., 5., 6., 7. sıralara yerleşerek Play-Off biletini aldılar.


Bu sezon yürürlüğe giren yeni sisteme göre, ligi ilk 2 sırada bitiren 2 takım doğrudan Süper Lig'e yükselirken, lig üçüncüsü Play-Off'lara direkt final etabından dahil oluyor.


Ligi 4. sırada bitiren takım ile 7. sırada bitiren takım, 5. sırada bitiren takım ile ise 6. sırada bitiren takım eşleşerek, müsabakalar, 4. ve 5. takımların sahasında tek maç eleme usulüne göre oynanacak


Play-Off mücadelelerinin takvimi ise şu şekilde:


26 Mayıs Cuma


17:00 Bodrumspor - Göztepe (Bodrum İlçe Stadı)

20:00 Sakaryaspor - Eyüpspor (Sakarya Atatürk Stadı)

*Bu müsabakalardan galibiyetle ayrılacak takımların, çift maç eleme usulüne göre eşleşeceği Play-Off 2. Turu'nda maçlar, 31 Mayıs Çarşamba ve 4 Haziran Pazar günü oynanacak. Final karşılaşması ise 8 Haziran Perşembe günü yer bulacak.

टिप्पणियां


bottom of page