top of page
Ara

TFF 2. Lig Beyaz Grup'ta 37. Hafta Sonuçları, Haftanın Öne Çıkanları ve 38. Hafta Programı

TFF 2. Lig Beyaz Grup'ta 37. hafta karşılaşmaları tamamlandı. İşte 37. hafta sonuçları, haftanın öne çıkanları ve 38. haftanın programı.



TFF 2. Lig Beyaz Grup'ta 37. Hafta Sonuçları:

Çorum FK - Isparta 32 Spor: 2-1

Afyonspor - Şanlıurfaspor: 2-3

Amedspor - Düzcespor: 4-0

Esenler Erokspor - 24 Erzincanspor: 1-1

Ankaraspor - İnegölspor: 4-0

Bursaspor - Somaspor: 3-5

Tarsus İdman Yurdu - Bayburt Özel İdarespor: 1-6

Batman Petrolspor - Arnavutköy Bld Gençlikspor: 1-0

Sivas Belediyespor - Menemen FK: 0-9

Haftanın BAY Takımı: Nazilli Belediyespor


HİTİTLER 1. LİG'DE!

Çorum FK - Isparta 32 Spor: 2-1

Kritik maçta, Isparta 32 Spor'u 2-1 mağlup eden Çorum FK, tarihinde ilk kez Spor Toto 1. Lig'de mücadele etmeye hak kazandı. 18 maçlık yenilmezlik serisini 19 maça çıkartarak, en yakın rakibi Şanlıurfaspor ile puan farkını 4'e yükselten Çorum ekibi, şampiyonluğunu ilan etti. Tribünleri tıklım tıklım dolduran Çorum FK taraftarı, oyuncularla birlikte 90 dakikanın bitiminde şampiyonluğu doyasıya kutladı.


Galibiyet hasreti 4 maça çıkan Isparta temsilcisi ise, haftayı 43 puanda kalarak, küme potasında tamamladı. Ligde kalma umutlarını sürdüren Isparta 32 Spor, gelecek hafta, küme düşmesi kesinleşen Sivas Belediyespor'u kendi sahasında ağırlayacak.


Urfa'nın 2-0'dan Dönüşü Şampiyonluğa Yetmedi!

Afyonspor - Şanlıurfaspor: 2-3

Ligin 37. haftasında, Şanlıurfaspor, Afyon deplasmanında 2-0 geriye düştüğü maçı müthiş bir geri dönüşle 3-2 kazandı. Urfa temsilcisi, Çorum FK ile girdiği kıyasıya şampiyonluk yarışında rakibinin 4 puan gerisinde kalarak, lig ikinciliğini garantiledi. Şanlıurfaspor, yeni Play-Off sistemine göre, şampiyonluktan sonra, en önemli konum olan ve Play-Off'ta doğrudan final anlamına gelen ikincilik sırasını elde etti.


Ligde son haftalarda düşüşe geçen ve Play-Off şansını matematiksel olarak yitiren Afyonspor ise haftayı, 47 puan ile 10. sırada tamamladı.


Kritik Maçta Kazanan Amedspor

Amedspor - Düzcespor: 4-0

Play-Off potasını hedefleyen Düzcespor ile iki haftalık galibiyet hasretine son vermeyi amaçlayan Amedspor ligin 37. haftasında kozlarını paylaştı. Kritik maçı 4-0'lık skorla kazanan Amedspor, Erokspor'un puan kaybı ile 3. sıraya yükseldi. Play-Off'a kalmayı garantileyen Amedspor, haftayı 60 puan ile 3. sırada tamamladı.


Son 3 maçta gelen 2 mağlubiyet ile Play-Off şansını riske sokan Düzcespor, mutlak galibiyet hedeflediği deplasmandan eli boş ayrıldı. Düzce ekibi, haftayı 52 puan ile 8. sırada tamamlayarak matematiksel olarak Play-Off ihtimalini eledi.


Zorlu Maçtan Kazanan Çıkmadı

Erokspor - 24 Erzincanspor: 1-1

Ligin 37. haftasında, Play-Off hattının iki iddialı ekibi, Erokspor ile 24 Erzincanspor karşı karşıya geldi. 1-0 geriye düştüğü zorlu deplasmandan 1 puan ile ayrılan Erzincan ekibi, Ankaraspor'un kazanması ile 5. sıradan 6. sıraya gerileyerek, haftayı 57 puan ile tamamladı. Yakın takipçisi Somaspor ile puan farkı 3'e düşen Erzincanspor, ikili averaj üstünlüğünün Soma'da olması nedeniyle Play-Off şansını son haftaya taşıdı.


Üst üste iki hafta puan kayıpları yapan Erokspor ise, Amedspor'un galibiyeti üzerine 3. sıradan 4. sıraya geriledi.


Ankaraspor Zorlu Maçı Kolay Kazandı!

Ankaraspor - İnegölspor: 4-0

Ateş hattından uzaklaşmak isteyen İnegölspor ile Play-Off hattına tutunmayı hedefleyen Ankaraspor karşı karşıya geldi. Zorlu mücadeleden 4-0'lık galibiyetle ayrılan Ankaraspor, Erzincanspor'un puan kaybı üzerine 5. sıraya yükseldi. Galibiyet serisini 3 maça çıkaran Başkent ekibi, haftayı 57 puan ile tamamladı. Yakın rakibi Somaspor ile 3 puan fark bulunan Ankaraspor, ikili averaj üstünlüğünün Soma'da olması nedeniyle Play-Off şansını son haftaya taşıdı.


3 haftalık galibiyet serisi ile küme hattında hayati puanlar toplayan İnegölspor, bu sonuçla, haftayı küme hattının bir basamak üstünde, 44 puan ile tamamladı. Bordo beyazlı ekip, ligin son haftasında, kendi sahasında küme düşmesi kesinleşen Tarsus İdman Yurdu'nu yenmesi halinde ligde kalmayı garantileyecek.


Soma Sevindi, Bursa Yıkıldı!

Bursaspor - Somaspor: 3-5

8 maçlık yenilmezlik serisi geçen hafta Şanlıurfa deplasmanında son bulan Bursaspor, öne geçtiği mücadelede Somaspor'a 5-3 mağlup oldu. Bursaspor, direkt rakipleri İnegölspor ve Isparta 32 Spor'un mağlup olduğu haftayı haftayı, küme hattının 2 puan üzerine tamamladı. Yeşil beyazlı ekip, gelecek hafta kendisi gibi kümede kalma mücadelesi veren Nazilli Belediyespor deplasmanına gidecek.


Play-Off hattı adına hayati bir galibiyet alan Somaspor, Play-Off'taki rakipleri ile puan farkını 3'e düşürdü. Hem Erzincanspor hem de Ankaraspor karşısında ikili averaj şansına sahip olan Somaspor, son hafta galip gelip, rakiplerinin en az birinin mağlup olmasını bekleyecek.


Batman Hayat Buldu!

Batman Petrolspor - Arnavutköy Bld Gençlikspor: 1-0

3 haftalık çıkışıyla ligde kalma şansını arttıran Batman Petrolspor, Arnavutköy karşısına mutlak galibiyet parolasıyla çıktı. Zorlu rakibini deviren Batman Petrol, tüm rakiplerinin kaybettiği haftada, altın değerinde bir 3 puan alarak, küme hattıyla puan farkını 2'ye çıkardı. Kırmızı beyazlı ekip haftayı 45 puan ile 13. sırada tamamladı. Gelecek hafta, şampiyonluk yarışı veren ezeli rakibi Şanlıurfaspor deplasmanına giden Batman Petrolspor, kümede kalmak adına puan arayacak.


Menemen'den Tarihi Fark!

Sivas Belediyespor - Menemen FK: 0-9

Ligin 37. haftasında sahasında lige veda etmesi kesinleşen Sivas Belediyespor ile Menemen FK karşı karşıya geldi. Deplasmanda baştan sona üstün bir oyun ortaya koyan Menemen FK, karşılaşmayı 9-0 gibi farklı bir skorla kazandı. İzmir ekibi sezonun en farklı galibiyetini alırken, Sivas temsilcisi ise en farklı mağlubiyetini yaşadı.


TFF 2. Lig Beyaz Grup'ta 38. Hafta Programı:

Arnavutköy Bld Gençlikspor - Çorum FK

Şanlıurfaspor - Batman Petrolspor

Nazilli Belediyespor - Bursaspor

İnegölspor - Tarsus İdman Yurdu

Düzcespor - Esenler Erokspor

Menemen FK - Amedspor

24 Erzincanspor - Ankaraspor

Somaspor - Afyonspor

Isparta 32 Spor - Sivas Belediyespor

Haftanın BAY Takımı: Bayburt Özel İdarespor


Comentarios


bottom of page