top of page
Ara

TFF 2. Lig Beyaz Grup'ta 38. Hafta Sonuçları ve Haftanın Öne Çıkanları

FF 2. Lig Beyaz Grup'ta son hafta karşılaşmaları tamamlandı. İşte 38. hafta sonuçları, haftanın öne çıkanları.



TFF 2. Lig Beyaz Grup'ta 38. hafta karşılaşmaları ve haftanın öne çıkanları


TFF 2. Lig Beyaz Grup'ta 38. Hafta Sonuçları:

Arnavutköy Bld Gençlikspor - Çorum FK: 2-3

Şanlıurfaspor - Batman Petrolspor: 2-0

Nazilli Belediyespor - Bursaspor: 1-1

İnegölspor - Tarsus İdman Yurdu: 4-0

Düzcespor - Esenler Erokspor: 1-2

Menemen FK - Amedspor: 4-3

24 Erzincanspor - Ankaraspor: 0-0

Somaspor - Afyonspor: 3-2

Isparta 32 Spor - Sivas Belediyespor: 6-0

Haftanın BAY Takımı: Bayburt Özel İdarespor


Şampiyon Galibiyetle Bitirdi!

Arnavutköy Bld Gençlikspor - Çorum FK: 2-3

Geçen hafta şampiyonluğunu ilan ederek tarihinde ilk kez 1. Lig'e yükselen Çorum FK, uzatmalarda bulduğu gol ile sezonu galibiyetle kapattı. Kırmızı siyahlı ekip böylelikle, yenilmezlik serisini de 20 maça taşıdı.


Galibiyet hasretini 7 maça çıkaran Arnavutköy Belediyespor ise sezonu 46 puan ile 13. sırada tamamladı.


Doğu Derbisi'ni Urfa Kazandı, Batman Küme Düştü!

Şanlıurfaspor - Batman Petrolspor: 2-0

Son haftalarda yakaladığı çıkışla, küme hattından kurtulan Batman Petrolspor, sezonun son maçında, Doğu Derbisi'nde Şanlıurfaspor ile karşılaştı. Geçen hafta, şampiyonluk şansını kaybeden Şanlıurfaspor, ikinciliği garantilemiş olsa da sezona derbi zaferi ile nokta koymadı hedefledi. Batman temsilcisi ise son maçından puan veya puanlar bularak ligde kalmayı amaçladı. Şanlıurfaspor, ilk yarının uzatma bölümünde ve ikinci devrenin ilk dakikalarında bulduğu goller ile, rakibini 2-0 geçerek sezonu 75 puan ile tamamladı.


Ligde son 4 haftayı kayıpsız geçiren Batman Petrolspor, Bursaspor ve Nazilli Belediyespor'un puan almasıyla, kümede kalma yarışında muvaffak olamadı.

Geçen sezon müthiş bir performansla yükseldiği 2. Lig'e veda eden Batman ekibi, ligi 45 puan ile 16. sırada tamamlayarak, 3. Lig'e geriledi.


Kazanan Olmayan Maçta, İki Taraf da Kazandı!

Nazilli Belediyespor - Bursaspor: 1-1

Ligde kalmak adına mücadele eden Nazilli Belediyespor ile Bursaspor, ligin son haftasında karşı karşıya geldi. Sezonun son haftasına ligde kalma umutları ile giren her iki takım da sahaya kazanma parolası ile çıktı. Kritik maçın 12. dakikasında öne geçen Bursaspor'a, Nazilli ekibinin cevabı ilk yarının son dakikasında geldi. Ve ilk yarı 1-1'lik eşitlikle sonuçlandı. İkinci devrede her iki ekip de yakaladıkları pozisyonları değerlendiremedi ve karşılaşmada puanlar paylaşıldı. Batman Petrolspor'un, Şanlıurfaspor'a yenilmesiyle hem Nazilli Belediyespor hem de Bursaspor, 14 ve 15. sıralarda kalarak lige tutunmayı başardı.


İnegöl Hayat Buldu!

İnegölspor - Tarsus İdman Yurdu: 4-0

Haftaya, küme hattının bir puan üstünde başlayan İnegölspor, ligden düşmesi kesinleşen Tarsus İdman Yurdu karşısında mutlak galibiyet hedefiyle sahaya çıktı. Karşılaşmayı 4-0 kazanan İnegölspor, son haftalarda yakaladığı çıkış ile ligde kalmayı başardı. Bordo beyazlı ekip, sezonu 47 puan ile 11. sırada tamamladı.


Mali sıkıntılar nedeniyle altyapı oyuncuları ile sahaya çıkan Tarsus İdman Yurdu ise kuruluşunun 100. yılında 21 puan toplayarak lige veda etti.


Düzce Play Off Dışında Kaldı, Erok 3. Tamamladı!

Düzcespor - Esenler Erokspor: 1-2

Ligde şampiyonluk yarışı verirken, yaşadığı puan kayıpları ile Play Off hedefinden de uzaklaşan Düzcespor, Erokspor'a diş geçiremedi. Düzce ekibi böylelikle sezonu 52 puan ile Play Off hattının 5 puan gerisinde, 8. sırada tamamladı.


Amedspor'un puan kaybetmesiyle, geçen hafta rakibine kaptırdığı üçüncülük koltuğunu tekrar devralan Erokspor ise sezonu 62 puan ile tamamlayarak Play Off bileti aldı.


Erzincan da Ankara da Play-Off'ta!

24 Erzincanspor - Ankaraspor: 0-0

Kaybedenin Play-Off hattına veda edeceği kritik mücadelede, Erzincanspor ile Ankaraspor kozlarını paylaştı. Zorlu maç, mücadele gücü yüksek bir karşılaşmaya sahne oldu. Golsüz eşitlikle sona eren müsabaka sonucunda, 24 Erzincanspor ve Ankaraspor, sezonu Play-Off hattında tamamladı.


İzmir'de Gol Düellosu!

Menemen FK - Amedspor: 4-3

Play-Off biletini kaçıran Menemen FK ile sezonu 3. sırada bitirmeyi hedefleyen Amedspor, ligin son haftasında karşı karşıya geldi. Gol düellosuna sahne olan karşılaşmada, zorlu rakibini 4-3 geçen Menemen FK, sezonu 51 puan ile 9. sırada tamamladı.


Amedspor ise Erokspor'un galip geldiği haftada, 3. sıradan 4. basamağa gerileyerek sezonu 60 puanda kapatarak Play-Off biletini aldı.


Soma'ya Galibiyet Yetmedi!

Somaspor - Afyonspor: 3-2

Play-Off umudunu son haftaya taşıyan Somaspor, zorlu rakibi Afyonspor'u 3-2 mağlup etti. Play-Off hattındaki rakiplerinin birbirleriyle oynadığı haftada, ikili averaj üstünlüğü ile rakiplerinin puan kaybını bekleyen Somaspor, istediğini bulamadı. Erzincanspor ile Ankaraspor'un mücadelesinden taraflar beraberlik ile ayrılınca, Somaspor, Play Off hattının 1 puan gerisinde kaldı. Siyah beyazlı ekip, sezonu 57 puan ile 7. sırada tamamladı.


Ligin son bölümünde düşüşe geçen Afyonspor ise, bu yenilgi ile birlikte sezonu 47 puan ile 10. sırada bitirdi.


Ispartaspor Altın Buldu!

Isparta 32 Spor - Sivas Belediyespor: 6-0

Ligin son haftasına küme hattında giren Ispartaspor, sezonun en kritik maçında, küme düşmesi kesinleşen Sivas Belediyespor ile karşılaştı. Kritik mücadeleyi 6-0'lık farklı skorla geçen Ispartaspor, rakiplerinin kaybettiği haftada altın değerinde bir 3 puan aldı. Pembe yeşilli ekip, sezonu küme hattının 1 puan ilerisinde, 46 puan ile 12. sırada tamamladı

コメント


bottom of page