top of page
Ara

TFF 2. Lig Kırmızı Grup'ta Play-Off Heyecanı!

TFF 2. Lig Kırmızı Grup'ta 2022-23 sezonu, 20 Mayıs'ta oynanan 38. haftaları karşılaşmalarının ardından sona erdi. Kocaelispor doğrudan Spor Toto 1. Lig'e yükselirken, 5 takım için Play-Off heyecanı başladı. İşte bu sezon değişen Play-Off sistemi ve maçların tarihleri...


TFF 2. Lig Kırmızı Grup'ta Play-Off Heyecanı!

TFF 2. Lig Kırmızı Grup'ta normal sezonun tamamlanmasının ardından 83 puanlı Kocaelispor doğrudan Spor Toto 1. Lig'e yükselmeyi başardı. Adıyaman FK ve Diyarbekirspor yarışmacı hakları korunarak ligden çekilirken, Balıkesirspor ile Pazarspor lige veda eden ekipler oldu.


81 puanlı Bucaspor lig ikincisi olurken, 77 puanlı İskenderunspor, 74'er punalı 1461 Trabzon FK, Vanspor FK ve 71 puanlı Ankara Demirspor ise 3., 4., 5., 6. sıralara yerleşerek Play-Off biletini aldılar.


Bu sezon yürürlüğe giren yeni sisteme göre, ligi ilk sırada bitiren takım doğrudan Spor Toto 1. Lig'e yükselirken, lig ikincisi Play-Off'lara direkt final etabından dahil oluyor.


Ligi 3. sırada bitiren takım ile 6. sırada bitiren takım, 4. sırada bitiren takım ile ise 5. sırada bitiren takım eşleşerek, müsabakalar, 3. ve 4. takımların sahasında tek maç eleme usulüne göre oynanacak


Play-Off mücadelelerinin takvimi ise şu şekilde:


25 Mayıs Perşembe


17:30 1461 Trabzon FK - Vanspor FK (Ortahisar Yavuz Selim Stadı)


20:00 İskenderunspor - Ankara Demirspor (Pendik İlçe Stadı)


*Bu müsabakalardan galibiyetle ayrılacak takımların, çift maç eleme usulüne göre eşleşeceği Play-Off 2. Turu'nda maçlar, 30 Mayıs Salı ve 3 Haziran Cumartesi günü oynanacak.

Comments


bottom of page