top of page
Ara

TFF 3. Lig 1. Grup'ta 26. Hafta Sonuçları, Haftanın Öne Çıkanları ve 27. Hafta Programı

TFF 3. Lig 1. Grup'ta oynanan 26. hafta karşılaşmaları tamamlandı. İşte 26. hafta sonuçları, haftanın öne çıkanları ve 27. hafta programı...


TFF 3. Lig 1. Grup'ta 26. Hafta

TFF 3. Lig 1. Grup'ta 26. Hafta Karşılaşmaları ve Haftanın Öne Çıkanları


3. Lig 1. Grupta 26. Hafta Sonuçları:

Yeni Mersin İdman Yurdu - Belediye Derincespor: 1-1

Belediye Kütahyaspor - Nevşehir Belediyespor: 0-2

52 Orduspor FK - 1922 Konyaspor: 2-2

Yomraspor - Eskişehirspor: 3-3

1954 Kelkit Belediyespor - Karşıyaka: 0-3

Elazığspor - Edirnespor: 0-2

Amasyaspor FK - Karaköprü Belediyespor: 0-0

Ağrı 1970 Spor - Hacettepe 1945 Spor: 1-1

Çatalcaspor - Şile Yıldızspor: 1-1


Zirvede Kazanan Yok!

3. Lig 1. Grup'taki zirve kayıpları devam ediyor. Geçen haftaki ilk 13 sıradaki takımın 12'sinin puan kaybettiği haftanın ardından, ligdeki ilk 5 takımda 26. haftada galip gelemedi. Son haftalar yaklaştıkça alt sıradaki takımların performans yükselişi ile üst sıralardaki kayıplar artmaya devam ediyor.


Lider Takılmaya Devam Ediyor!

Ligde 6 puan farkla lider konumda olan Yeni Mersin İdman Yurdu, son 4 maçta 3 kez berabere kalmış ve Belediye Derincespor karşısına galibiyet hedefi ile çıkmıştı. 5. dakikada Berkay Çakır'ın kendi kalesine attığı golle 1-0 öne geçen lider, 79. dakikda Ahmet Keleş'e engel olmadı ve karşılaşma 1-1 eşitlikle sonuçlandı. Son 5 haftada 4. kez puan kaybeden Yeni Mersin İdman Yurdu, takipçilerinin de puan kaybetmesi sonucunda aldığı beraberlikle 6 puan olan farkı 7 puana yükseltti. Zorlu deplamandan puanla dönene Belediye Derincespor ise 9 maçlık yenilmezlik serisi yakaladı ve 46 puana yükselerek 2. sıra ile puanları eşitlese de averajla haftayı 5. sırada tamamladı.


Kritik Maçı Nevşehir Kazandı, Kütahya 11 Maç Sonra Mağlup Oldu!

7 maçta yalnızca 1 kez bileği bükülen Nevşehir Belediyespor ile 11 maçtır yenilgi yüzü görmeyen Kütahyaspor maçı mücadele gücü yüksek bir karşılaşmaya sahne oldu. Her yarıda da bulduğu gollerle 2-0 galip ayrılan deplasman ekibi Nevşehir Belediyespor, 44 puana yükseldi ve play-off aşamasında direkt final etabı anlamına gelen lig 2.'liği için farkı 2 puana indirdi. 11 maç sonra mağlup olan Kütahyaspor ise lider Mersin İdman Yurdu'nun puan kaybettiği haftada büyük bir fırsat kaçırdı ve 46 puanda kalarak averajla 2. sıradan 4. sıraya geriledi.


52 Ordu Fırsat Tepti!

Ligde düşüş yaşayan ve şampiyonluk yarışında yara lan 52 Orduspor, tüm rakiplerinin puan kaybettiği haftada 1922 Konyaspor'la evinde 2-2 berabere kalarak, hem şampiyonluk yarışında hem de 2. lik koltuğundaki avantajı için büyük bir fırsatı kaçırdı. Kendi evinde sürpriz bir şekilde 2-0 geri dümesine rağmen 79. dakikada beraberliği yakalayan 52 Orduspor, kalan bölümde girdiği pozisyonları değerlendiremedi ve karşılaşma 2-2 sonuçlandı. Bu sonuçla 56 puana yükselen 52 Orduspor, liderin 7 puan gerinde kalsa da averajla 2. sıraya yükseldi. 1922 Konyaspor ise zorlu deplasmandan aldığı puanla 30 puana yükseldi ve haftayı küme hattının 4 puan üzerinde 12. sırada tamamladı.


ES-ES, İlk Yarısını 3-1 Önde Kapattığı Maçta Berabere Kaldı!

Geçen hafta Kelkit Belediyespor karşısında çok kritik bir galibiyet alan Eskişehirspor, kendisi gibi kümeden bir an önce kurtulma planları yapan Yomraspor deplasmanında hızlı başlayarak ilk yarıyı 3-1 önde tamamladı. 2. devrede yakaldığı poziyonları değerlendiren Yomraspor, 79. dakikada skoru eşitledi. Kalan bölümde her iki takımda yakalamış olduğu pozisyonlardan yararlanamadı ve karşılaşma 3-3 eşitlikle sonuçlandı. Bu sonuçla 23 puana çıkan Eskişehirspor, tüm rakiplerinin puan aldığı haftada 3-1'lik skor üstünlüğünü koruyamayarak büyük bir fırsatı kaçırdı ve haftayı güvenli bölgenin 3 puan gerisinde 17. sırada tamamladı. Yomraspor ise 21 puan yükseldi ve küme hattının üstü ile 5 puan farkı koruyarak haftayı 18. sırada noktaladı.


Kaf-Kaf, 3 Hafta Sonra Kazandı!

Erman Güraçar'ın sezon içerisinde 2. kez göre gelmesinin ardından ilk maçına çıkan Karşıyaka, zorlu Kelkit deplasmanından 3-0'lık net bir galibiyetle döndü ve üstündeki kara bulutları bir nebze olsun dağıttı. 43 puana yükselen Karşıyaka, Nevşehir Belediyespor'un kazanması ile play-off hattına giremese de, Nevşehir dışındaki tüm rakiplerinin puan kaybettiği haftada zirve ile farkı 10, play-off finali anlamına gelen 2. sıra ile 3 puana düşürdü. 1954 Kelkit Belediyespor ise Eskişehirspor'un ardından Karşıyaka'yada mağlup olarak play-off hattının 14 puan gerisine düştü ve hatayı 32 puanla 8. sırada tamamladı.


Edirne, Kendine Geldi!

Geçen hafta evinde ligin en iddialı takımlarından Karşıyaka'yı 3-0 mağlup ederek play-off dışında bırakan ve oldukça morallenen Edirnespor, Elazığspor karışında son bölümlerde bulduğu gollerle deplasmandan 2-0'lık galibiyetle ayrıldı ve haftalar sonra güvenli bölge ile puanları eşitledi. Bu sonuçla 26 puana yükselen Edirnespor, Şile Yıldızspor ile puanları eşitlese de averajla küme hattının içinde yer aldı. Elazığspor ise üst üste 3. kez yenilgi alarak 30 punda kaldı ve haftayı küme hattının 4 puan üzerinde 11. sırada tamamladı.


3. Lig 1. Grupta 27. Hafta Programı:

1922 Konyaspor - Yeni Mersin İdman Yurdu

Şile Yıldızspor - 52 Orduspor FK

Karaköprü Belediyespor - Ağrı 1970 Spor

Belediye Derincespor - Kütahyaspor

Karşıyaka - Yomraspor

Eskişehirspor - Amasyaspor

Edirnespor - 1954 Kelkit Belediyespor

Hacettepe 1945 Spor - Çatalcaspor

Nevşehir Belediyespor - Elazığspor

İlgili Yazılar

コメント


bottom of page