top of page
Ara

TFF 3. Lig 1. Grup'ta Play-Off Heyecanı!

TFF 3. Lig 1. Grup'ta 2022-23 sezonu, 20 Mayıs'ta oynanan 34. haftaları karşılaşmalarının ardından sona erdi. Yeni Mersin İdman Yurdu doğrudan TFF 2. Lig'e yükselirken, 5 takım için Play-Off heyecanı başladı. İşte bu sezon değişen Play-Off sistemi ve maçların tarihleri...


TFF 3. Lig 1. Grup'ta Play-Off Heyecanı!

TFF 3. Lig 1. Grup'ta normal sezonun tamamlanmasının ardından 68 puanlı Yeni Mersin İdman Yurdu doğrudan TFF 2. Lig'e yükselmeyi başardı. Yomraspor, Şile Yıldızspor ve Eskişehirspor lige veda eden ekipler oldu.


66 puanlı Belediye Derincespor lig ikincisi olurken, 65 puanlı Kütahyaspor, 65 punalı 52 Orduspor, 58 puanlı Nevşehir Belediyespor ve 56 puanlı Karaköprü Belediyespor ise 3., 4., 5., 6. sıralara yerleşerek Play-Off biletini aldılar.


Bu sezon yürürlüğe giren yeni sisteme göre, ligi ilk sırada bitiren takım doğrudan TFF

2. Lig'e yükselirken, lig ikincisi Play-Off'lara direkt final etabından dahil oluyor.


Ligi 3. sırada bitiren takım ile 6. sırada bitiren takım, 4. sırada bitiren takım ile ise 5. sırada bitiren takım eşleşerek, müsabakalar, 3. ve 4. takımların sahasında tek maç eleme usulüne göre oynanacak


Play-Off mücadelelerinin takvimi ise şu şekilde:


24 Mayıs Çarşamba


16:00 Kütahyaspor - Karaköprü Belediyespor (Dumlupınar Stadı)


20:00 52 Orduspor - Nevşehir Belediyespor (Yeni Ordu Stadı)


*Bu müsabakalardan galibiyetle ayrılacak takımların, çift maç eleme usulüne göre eşleşeceği Play-Off 2. Turu'nda maçlar, 30 Mayıs Salı ve 3 Haziran Cumartesi günü oynanacak.

İlgili Yazılar

Comments


bottom of page