top of page
Ara

TFF'den 10 Kulübe Puan Silme Cezası!

2022-2023 sezonu kulüp lisans ve finansal fair play süreci tamamlanırken, TFF Kulüp Lisans Kurulu, eksiklerini tamamlayamayan 10 kulübe 3 puan silme cezası verildiğini açıkladı.


TFF Puan silme cezası

TFF Kulüp Lisans Kurulu, eksikliklerini tamamlayamayan Süper Lig ekiplerinden Kayserispor ile 1. Lig'den 4 ve 2. Lig'den 5 takıma üçer puan silme cezası verdi.


En üst üç lig olan Spor Toto Süper Lig, Spor Toto 1. Lig ve TFF 2. Lig’deki kulüplerin başvurularını, sportif, altyapı, personel-idari, hukuki ve hali kriterlere göre inceleyen Kulüp Lisans Kurulu, verilen sürede gereklilikleri yerine getirmeyen 10 kulübe 3 puan silme cezası verdi.

Bu kulüpler, Süper Lig'den Kayserispor, 1. Lig'den Denizlispor, Altay, Erzurumspor ve Yeni Malatyaspor, 2. Lig'den Bayburt Özel İdare, Balıkesirspor, Menemen FK, Serik Belediyespor ve Somaspor oldu.


Böylece 2022-2023 sezonu kulüp lisans ve finansal fair play süreci tamamlanırken, en üst 3 ligde yer alan kulüplerden 13'ü UEFA, 48'i ulusal lisans aldı


Ulusal lisans alan ekipler ise, Süper Lig'den Hatayspor, Giresunspor, Gaziantep FK, Ümraniyespor, MKE Ankaragücü ve Fatih Karagümrük, Spor Toto 1. Lig'den Altınordu, Bandırmaspor, Boluspor, Gençlerbirliği, Pendikspor, Sakaryaspor ve Tuzlaspor, TFF 2. Lig'den Adıyaman FK, Amed Sportif Faaliyetler, Ankaraspor, Vanspor, Bursaspor, Çorum FK, Diyarbekirspor, Nazilli Belediyespor, Etimesgut Belediyespor, GMG Kastamonuspor, Afyonspor, İnegölspor, Pazarspor, Tarsus İdmanyurdu, Karacabey Belediyespor ve Zonguldak Kömürspor oldu.


Ayrıca, Kadınlar Süper Ligi'nde yer alan kulüplerden 6'sı UEFA lisansı aldı.

İlgili Yazılar

Comentaris


bottom of page