top of page
Ara

Türkiye Kupası Finali Öncesinde Ortak Basın Toplantısı Düzenlendi

Beşiktaş ile Trabzonspor arasında oynanacak Ziraat Türkiye Kupası Finali öncesinde Beşiktaş Teknik Sorumlusu Serdar Topraktepe ve Trabzonspor Teknik Direktörü Abdullah Avcı ile takım kaptanları Necip Uysal ve Uğurcan Çakır, ortak basın toplantısı düzenledi.


Türkiye Kupası Basın toplantısı beşiktaş trabzonspor

Beşiktaş ile Trabzonspor, 23 Mayıs Perşembe günü Atatürk Olimpiyat Stadyumu'nda karşı karşıya gelecek.


Dev final mücadelesi öncesinde her iki ekibin teknik adamları ve takım kaptanları, düzenlenen basın toplantısında açıklamalarda bulundu.


Abdullah Avcı: 'Futbolun iyileştirici gücü var'


İki takımın da kupayı kaldırmak için elinden geleni yapacağını belirten Trabzonspor Teknik Direktörü Abdullah Avcı, şu ifadeleri kullandı:


''Finale kalmak güzel, finalde de dost olmak güzel. İki takım da kupayı almak istiyor. Biz de Trabzonspor tarihine tekrar yaşatmak istiyoruz. Beşiktaş kupayı 10 kere biz de 9 kere almışız, bunu eşitlemek istiyoruz. Trabzonspor tarihine bakınca kupalarla dolu. Sene içindeki inişlerin çıkışların olduğu bir süreçte iki takım da kazanma arzusuyla sahada olacak. Final oynamak farklı duygu. Anlar ve bireysel performans belirleyici olacak. Son 2 aydır çıkış halindeyiz. Sahanın içinde oyunu sonuna kadar hak eden, oyunun konuşulduğu, iyi oyunun ve performansın konuşulduğu bir final arzu ediyoruz. Kaybedenin kazananı alkışladığı bir futbol festivali olması, toplumumuzdaki insanları saha içine yönlendirme açısından bir fırsat diye düşünüyorum. Finaller oynamak oyuncu için de, teknik adamlar için de çok önemlidir. Herkes kazanmıştır aslında. Final oynayan herkes başarılıdır. Futbolun iyileştirici gücü var, bunun dışına çıkmayalım."


Serdar Topraktepe: 'Bu kupayı seyircimize armağan edip onları mutlu etmek istiyoruz'


Kötü geçen sezonu kupayla telafi etmek istediklerini dile getiren Beşiktaş Teknik Sorumlusu Serdar Topraktepe şu ifadelere yer verdi:


''Futbolda yarın seyir zevki yüksek bir maç olmasını bekliyorum. Maçtan önce ve sonra futbolun, güzel şeylerin konuşulduğu seyredenlerin zevk aldığı bir maç olmasını temenni ediyorum. Beşiktaş her zaman şampiyonluk kovalayan bir takım. Bu sene biraz sıkıntılı dönemler geçirdik. Bu kupayı seyircimize armağan edip onları mutlu etmek istiyoruz. Final maçları çok farklı oluyor. Futbol oynarken de final maçlarının ambiyansının farklı olduğunu yaşadık. Şimdi hoca olarak analizlerimizi yaptık. Oyuncularla fikir alışverişi yaptık. Maçın sonucu bizim açımızdan iyi olur inşallah. Beşiktaş'ta oyuncuyken hem şampiyonluk hem Türkiye Kupası kazandım. Teknik direktör olarak kupayı kazanmanın farklı bir duygu olacağına inanıyorum. Bu görev hem çok heyecanlı hem çok stresli. Yarın inşallah kazandığımızda çok farklı duygu olacağına inanıyorum.''


Necip Uysal: 'Sezonun en önemli maçı'


Kupa galibiyetinin önemine değinen Beşiktaş Kaptanı Necip Uysal, ''Yarın bizim için sezonun en önemli maçı olacak. Çok kötü bir sezon geçiriyoruz. Taraftarımızı çok üzdük. Elimizde bir kupa var. Bütün arkadaşlarımız bunun bilincinde. Bunu ne demek olduğunu konuştuk. İyi bir analiz yaptık. Bu kupayla taraftarımızı sevindirmek istiyoruz. Bu sezon kötü gidiyor ama taraftarın desteği her zaman vardı. Yarın da bu desteği bekliyoruz. Biz de elimizden gelen mücadeleyi vereceğiz. Kazanırsam 9. kupam olacak. Kupa kazanmak çok güzel.'' diye konuştu.


Uğurcan Çakır: 'Umarım kazanan biz oluruz'


Trabzonspor kaptanı Uğur Çakır ise açıklamasında, ''Yarın fair-play'in konuşulduğu bir maç olmasını istiyorum. Biz de kupayı kazanıp taraftarlarımız mutlu etmek istiyoruz. Bu sene özelinde kupa ve üçüncülük hedefimiz vardı. İki taraf da kupayı almak istiyor. Umarım kazanan biz oluruz.'' ifadelerini kullandı.

İlgili Yazılar

コメント


bottom of page