top of page
Ara

Vincenzo Montella: ''Türkiye’de Futbol Adına Üzücü Durumlar Yaşanıyor''

Spor Toto Süper Lig'in 18. haftasında Adana Demirspor, Başakşehir FK deplasmanından 2-1 mağlup ayrıldı. Adana Demirspor Teknik Direktörü Vincenzo Montella karşılaşmanın ardından açıklamalarda bulundu.



Adana Demirspor Teknik Direktörü Vincenzo Montella, ligin 18. haftasında 2-1 mağlup oldukları Başakşehir maçını değerlendirdi.


Montella, “Oyuncularımı sergiledikleri futboldan dolayı tebrik ediyorum. İyi oynadığımızı düşünüyorum. Rakibi iyi kapattık. Saha içerisindeki taktiksel oyunların dışında aslında konuşmamız gereken 2 tane pozisyon var. Ve bu pozisyonlar hakkında konuşmamız gerektiğini düşünüyorum. İlk pozisyon aleyhimize verilen penaltı pozisyonu ki bu sorgulanmalı. Bence tartışılabilir bir pozisyon. İkincisi ise Belhanda’nın çok net bir pozisyonda hakeme çarpan top atağımızı kesiyor. Orada oyunun durması gerekiyor. En azından hakemin müdahale etmesi gerekiyor. 1.5 senedir bu tarz pozisyonlar nedeniyle puan tablosunda geride kaldığımızı görüyoruz. Yetkililerin bu konuda bize açıklama yapması gerekiyor” diye konuştu.


İtalyan teknik adam, maç sonu yaşanan olaylar hakkında ise, “Maç sonunda hakeme selam vermeye gittim. Türkiye’de bazen başka yıllardan kalma bir futbol anlayışı var gibi duruyor. Hangi yedek kulübesi daha çok kaos yaratırsa, onlar avantaj elde ediyor gibi. Hakemler bize bizim olanı verseler yeterli aslında. Ama unutmamak gerekir ki hakemler de insan ve onlarda hata yapabilirler. Ama bu şekilde kaybedilen puanlar bizi sezon sonunda etkileyebilir. Gördüğüm o ki Türkiye’de futbol adına üzücü durumlar yaşanıyor ve futbol sevgisi olan ufacık çocuklar bile bundan dolayı etkileniyor” ifadelerini kullandı.

Comments


bottom of page