top of page
Ara

Yalçın Koşukavak: ''İki Bölümlü Bir Oyundu''

TFF 1. Lig'in 30. haftasında Manisa FK, sahasında 1-0 geriye düştüğü karşılaşmada Gençlerbirliği'ni 2-1 mağlup etti. Siyah beyazlı ekipte Teknik Direktör Yalçın Koşukavak, maçın ardından açıklamalarda bulundu.


Manisa FK teknik direktörü Yalçın Koşukavak gençlerbirliği maçı açıklama

Manisa FK teknik direktörü Yalçın Koşukavak, 2-1'lik Gençlerbirliği galibiyetini değerlendirdi.


Koşukavak, ''İki bölümlü bir oyundan bahsetmek gerekiyor. Oyunun ilk yarısı çok ön alan baskıları yapamadık. Topu 3. bölgede tutamadık, etkisiz bir oyun oynadık. İkinci yarı itibariyle dizilişi değiştirip, oyuncu değişikliği yaptık. Çünkü topun rakipte olduğu zamanlarda oynamakta güçlük çekiyorduk. İkinci yarı ön alan baskıları ile oyunu tamamen ele geçirdik. 2-1 olmadan önce de 3-4 pozisyonumuz var. Orada da skoru alabilirdik. Zaman zaman takımda böyle şeyler oluyor. Standart bir oyun oynayamıyoruz. Oyuncu performansları çok inişli çıkışlı oluyor. Genç oyuncularımız var. Repertuar biraz dar. Oyunu iki yönlü oynayamadığımız sürece bazı bölümler varız, bazı bölümler yokuz.


Yarışabilmemiz için bunları halletmemiz gerekiyor ama sonuçta genç oyuncularla oynuyoruz. O yüzden bugün kazandığımız için mutluyuz. Ligin boyu kısaldıkça zorluk derecesi artan maçlar oluyor. Bu baskı ile başa çıkmak çok da kolay değil. Eğer genç oyuncularınız varsa performans eğrileri çok dalgalı oluyor. Onlar da zamanla bu tecrübeleri edinecekler. Gençlerbirliği'ne de bundan sonraki maçlarında başarılar dilerim'' diye konuştu.

Comentários


bottom of page