top of page
Ara

Şenol Güneş: ''Bu Şekilde Oynamak Bize Yakışmıyor''

Trabzonspor, Trendyol Süper Lig'in 6. haftasında Gaziantep FK deplasmanından golsüz eşitlikle ayrıldı. Bordo mavili ekipte, teknik direktör Şenol Güneş maçın ardından açıklamalarda bulundu.


Trabzonspor teknik direktörü Şenol Güneş açıklama

Trabzonspor teknik direktörü Şenol Güneş, 0-0'lık Gaziantep FK beraberliğini değerlendirdi.


Teknik adam, açıklamasında şu ifadeleri kullandı:


''Maç değerlendirmesine girmeye gerek yok, çünkü sürekli aynı şeyleri söylüyoruz. İlk Beşiktaş maçında oyuna iyi başlamıştık, tempomuz iyiydi. 10 kişi kaldıktan sonra fiziksel olarak savaşmaya çalıştık. Oradaki bazı değerlendirmelerimize göre, oyun prensipleri açısından fiziksel ve savunma anlamında olumlu şeyler vardı. Ancak, bugün ve geçtiğimiz maça baktığımızda bunlar yok. Top kullanmada ve tempolu, hızlı oynamada sıkıntı yaşıyoruz. İşin tuhaf yanı, bu sorunları hem ben biliyorum hem de oyuncularımla paylaşıyorum. Onlar da aynı şeyleri söylüyorlar.


Deneyimli teknik adam, sözlerini şöyle sürdürdü:


''Çok basit, hiç olmayacak şekilde top kayıpları yapıyoruz. Koşamamayı anlayabilirim ama bu kadar basit top kayıplarını anlayamıyorum. Rakip bunu zaten biliyor. Her rakip, büyük takımlara karşı bu şekilde oynar. Eğer büyük bir takımsanız ve iyi oyuncularınız varsa, rakip savunma yapar ve kazandığı toplarla hızlı çıkar. Bunu biliyoruz. Kaybettiğimiz zaman baskı yapmalı ve topu çabuk çevirmeliyiz, ama bunları yapamadık. Bu da oyun akıcılığımızı ve üstünlüğümüzü tam anlamıyla ortaya koymamızı engelledi. Bu şekilde oynamak bize yakışmıyor. Bu sorunları sahada düzeltecek bir moral bulmamız gerekiyor. Sonuç gelmese bile, o sonucu almak için daha istekli ve doğru oynamalıyız.''

İlgili Yazılar

Comentários


bottom of page