top of page
Ara

Şenol Güneş: ''Kritik Bir Maçtı, Mutluyuz''

Spor Toto Süper Lig'in 25. haftasında Beşiktaş, deplasmanda Başakşehir'i 2-0 mağlup etti. Siyah beyazlı ekipte Teknik Direktör Şenol Güneş, karşılaşmanın ardından açıklamalarda bulundu.


şenol güneş beşiktaş maçı sonrası açıklama

Beşiktaş teknik direktörü Şenol Güneş, 2-0'lık Başakşehir galibiyetini değerlendirdi.


Güneş, "Avrupa'da aldıkları avantajlı skor hem onlar hem Türkiye için olumlu. Umaım çarşamba günü çeyrek finale kalırız. Hakettiklerini düşünüyorum. Bugün de Avrupa'daki maçın arasında kaldıkları için bazı oyuncularda değişiklik yapmak zorunda kaldılar, kolay değil. Biz de rakibin yorulabileceğini düşünüyorduk. Ama fiziksel olarak baktığımızda koşu temposu ve mesafe olarak Türkiye liglerinin en baş takımlarından. Dolayısıyla, 10 kişi de kalsa 11 de olsa koşabilen bir takım. Ayrıca %58 ile topa sahip olan bir takım. Bu avantajlarını iyi kullanıyorlar. Buna göre biz oyun başında kontrollu bir oyun oynayıp, rakibi baskı altında tutup, çıkmaya çalıştık. Rakip de hızlı oyuncuları ile gol bulmaya çalıştı. Biz gol bulunca avantaj yakaladık. 10 kişi kalınca avantajımız fazla görünse de bugün anormal top kayıpları yaptık. Hem gol kaçırmada hem pasta hatalarımız olmasaydı rakibin bize hiç gelme şansımız olmazdı, daha fazla pozisyon bulabilirdik. Rakip her an ortak gibi göründü. Ancak tamamına bakarsak hakettiğimiz bir maçı aldığımızı düşünüyorum. Bugün için 3 puan önemliydi çünkü rakip bize ters gelen bir takımdı. Kritik bir maçtı, mutluyuz, oyuncuları tebrik ediyorum'' diye konuştu.


Şenol Güneş, sezon sonunda ilk 4 takımın Play-Off oynaması tartışmalarıyla ilgili gelen soruya, ''Bu konular bizim dışımızda konuşuluyor. Dün de öyle söylendi, hani biz istiyormuşuz gibi. Benim, başkanın ve Beşiktaş camiasının söylemlerinin dışına kayıyor olay. Bu tip kararların federasyon, Kulüpler Birliği ve futbolu ilgilendiren kimselerin ortak düşüncesi ile alınması gerektiğini söyledik. Biz bir şey talep etmiyoruz. Hangisi doğrudur, gelir bir araya tartışırız ancak federasyon bir karar almışsa yapacak bir şey yok” yanıtını verdi.

İlgili Yazılar

Comments


bottom of page