top of page
Ara

Şenol Güneş: ''Rakip Bizden Daha İstekliydi ve Kazandı''

Spor Toto Süper Lig'in 23. haftasında Beşiktaş, deplasmanda Demir Grup Sivasspor'a 1-0 mağlup oldu. Siyah beyazlı ekipte teknik direktör Şenol Güneş, karşılaşmanın ardından açıklamalarda bulundu.


şenol güneş maç sonu açıklama

Beşiktaş teknik direktörü Şenol Güneş, 1-0'lık Sivasspor mağlubiyetini değerlendirdi.


Güneş, ''İlk pozisyondan itibaren sahaya ve rakibe teslim olduğumuz bir oyun oldu. Rakibin, baskı altında uzun top atmasını bekliyorduk. Dönen topları almayı planlıyorduk fakat bunu başaramadık, bu alanda karşı taraf başarılı olunca, oyun anlamında daha da güçlendi, biz ise panikledik. Oyun kurgusu olarak hem kanatlardan gelemedik hem de orta sahaya sahip olup alanı daraltamadık. Bu da oyunun genelinde kendi oyunumuzun altında oynamamıza sebep oldu. Sahayı ve rakibin oyununu bilmemize rağmen bu şartlara ayak uyduramadık. Rakip sahasında olduk, değişiklikler yaptık, oyuna hakim göründük ama istediğimiz pozisyonları ve atakları sağlayamadık. Bu da rakibin maçı kazanmasına yetti. Oysa biz öne geçsek veya tempoyu tutturabilseydik daha rahat oynayabileceğimiz bir maçtı. Yani kısaca, yeterince konsantre olamadık, motivasyonumuz düşüktü, rakip bizden daha istekliydi ve kazandı. Tebrik ederiz'' diye konuştu.


Yeni transfer Aboubakar'ın performansını değerlendiren Güneş, ''İlk maçta daha diri görünmesine rağmen şu anlık bunu sürdürülebilir bir hale getirmedi. Sadece o değil, biz hücumda zaten yeteri kadar hem baskı yapamadık hem etkili olamadık. Ama Aboubakar üzerinden konuşursak transfer sürecinde geçirdiği dönemden sonra bazen oyuncu gelir aldığı sonuçlarla katkı yapar, moral değeri artar. Bence o dönemi yaşıyor. Aboubakar'ın bundan daha iyi oyuncu olduğunu biz de biliyoruz. Sadece o değil, oynayan birçok oyuncunun kendi seviyelerinin altında oynaması da bizim için oldukça sıkıntı. Arada bir oyuna ortak oldular, baskı yaptılar ama tamamına baktığınızda yeterli değildi. Aboubakar'da bunlardan bir tanesiydi'' ifadelerini kullandı.


Transfer konusunda da değerlendirmede bulunan Güneş, şartlara bağlı olarak bunu gerçekleştirebileceklerini dile getirdi.


Basın mensubunun, "Maç sonu taraftar yönetimi istifaya davet etti. Neler söylersiniz?" sorusuna tecrübeli teknik adam, "Beşiktaş'ın mağlubiyeti beni ilgilendirir. Takımın sorumlusu da benim. Oyuncular benim görev verdiğim oyuncular. Maçı kazansaydık böyle şeyler konuşulmayacaktı. Evet, kaybettik, 2 maçı da kazanabilirdik, gücümüz vardı ama her şey bitti panik yapalım diye düşüncemiz yok. Ama üzüleceğiz, üzülmek savaşmayı, yeniden teslim olmadan takımı düzeltmeyi engelleyecek bir durum değil'' yanıtını verdi.

コメント


bottom of page