top of page
Ara

Şenol Güneş'ten Galibiyet Değerlendirmesi | Okan Buruk Yorumu

Spor Toto Süper Lig'in 32. haftasında Beşiktaş, 1-0 geriye düştüğü mücadelede, ezeli rakibi Galatasaray'ı 3-1 mağlup etti. Siyah beyazlı ekipte, teknik direktör Şenol Güneş, maçın ardından açıklamalarda bulundu.


ŞENOL GÜNEŞ galatasaray maç sonu

Beşiktaş teknik direktörü Şenol Güneş, 3-1'lik Galatasaray galibiyetini değerlendirdi.


Güneş, ''Harika bir ambiyans vardı. Hava güzeldi, saha güzeldi, rakip güçlüydü. Futbol adına her şey olumluydu. Biz de istekli başladık. Önde baskı yapmak istedik. Ama top kayıplarıyla hücuma gitmek yerine mecburen kendi sahamızda kaldık. Galatasaray'ın kaliteli ayaklarının da topu iyi kullanmasıyla, ilk 20 dakika bizim yarı alanda daha fazla kaldık. Bu bölümde, rakibin kaleyi bulan bir şutu vardı, o da gol oldu. Bu bizim üzerimizdeki baskıyı alınca daha iyi top kullanmaya başladık. 1-0'a rağmen oyundan kopmadan, pozisyonlar bulduk. Daha sonra da duran top ile golü bulduk. İkinci yarıda ise daha fazla oyunu kontrol eden, hırslı taraf bizdik. İki taraf da kıran kırana oynamaya çalıştı. Bütün oyuncularım buna cevap verdi, hiçbiri mücadeleden kaçınmadı. Taraftarın da zor bölümlerde olağanüstü bir desteği vardı. Eski günlerdeki gibi, kulakların sağır olduğu bir ambiyans vardı. Bu maçtan kayıpla ayrılmak, taraftara mahcup olmak bizi üzerdi'' diye konuştu.


Deneyimli teknik adam, Galatasaray teknik direktörü Okan Buruk ile maç içerisinde yaşanan gerginlikle ilgili şu ifadeleri kullandı:


''Bizim bir oyuncumuzun el hareketi vardı. Okan hoca da 4. hakeme el hareketi yaparak neden sarı kart göstermediğini sordu. Kendisini severim ama oyunda bazen kendisini kaybedebiliyor. Hoca olarak oyuncularına haklı olarak sahip çıkacak. Yanına yanaşarak, ‘Sakin ol sen de aynı hareketi yaptın, sana da kart göstermesi lazım’ dedim. O da bana çizgiyi geçtiğimi söyledi. Ben de ‘Çizgiyi sana gelip yardımcı olmak için terk ettim’ dedim. Baktım devam ediyorlar, anladım ki gerginlik çıkacak. Uzaklaştım oradan. Severim. İşini iyi yapıyor. Allah yolunu açık etsin. Başarılar diliyorum''

İlgili Yazılar

Comments


bottom of page